Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Esther Jansma

Geen ambitie om koffiejuffrouw te worden

Het verhaal van Esther Jansma, stagiaire bij Klap

Als stagiair of werkstudent veel koffie halen en rotklusjes doen, je kent het wel. Dat is er bij Klap gelukkig niet bij. Veel projecten oppakken, verantwoordelijkheden krijgen en hard werken, zo kan ik mijn werkervaring hier beschrijven. Vooral belangrijk, het is gewoon heel erg leuk om hier te werken!

Sociaal netwerken

Netwerken om aan een baan te komen is erg belangrijk vandaag de dag. Via mijn eigen netwerk ben ik bij Klap terecht gekomen. Ik werkte al bij een assurantiekantoor en wilde voor mijn werkperiode wel een andere functie uitproberen. Een schoolgenoot wees mij op de vacature van medewerker personeelszaken. Nadat ik voor Klap aan de slag kon, mocht ik het ´sociale´ netwerken meteen voortzetten voor Werken Bij Klap. Het lijkt heel kort geleden dat ik mijn blog over mijn eerste werkwee geschreven heb.

Verantwoordelijkheden

Naast alle netwerk projecten heb ik mij bezighouden met het medewerkers tevredenheidonderzoek, en MVO projecten. Ook heb ik administratieve processen mogen verbeteren en was ik verantwoordelijk voor de verzuimadministratie. Veel gedaan en van geleerd!

Multitasking

Op kantoor hoor je collega´s veel over verzekeringen praten en ja, dan ga je het assurantiewerk toch wel missen. Toen heb ik aangegeven graag op de schade afdeling te willen werken. In overleg met mijn leidinggevende en de schade manager was dit zo geregeld.

De laatste maanden heb ik wekelijks een dag bij de afdeling schade gewerkt. Dat is het mooie aan werk ervaring opdoen bij Klap, je krijgt veel vrijheid. Er zijn genoeg mogelijkheden binnen Klap om andere werkzaamheden te doen. Als je duidelijk aangeeft wat je wil leren, dan wordt er met je meegedacht hoe dat binnen Klap ingepland kan worden.

Samen leren

Ik heb van veel collega´s hier nieuwe vaardigheden geleerd. Nog veel belangrijker is dat iedereen ook open staat om van mij wat te leren. Ook als student wordt er hier naar je geluisterd en het wordt op prijs gesteld als je zelf ook met feedback komt.