Verzeker jezelf van een uitdagende baan!
Werken bij Klap logo
Marlon Dolman

Is Klap aan te raden als geschikte stageplek?

Het verhaal van Marlon Dolman, stagiair bij Klap

In verband met de economische crisis is het voor iedere student in deze tijd bijzonder moeilijk om een leuk stagebedrijf te vinden. Dat gold ook voor mij. Na een gouden tip van een studiegenoot werk ik inmiddels alweer bijna een half jaar met veel plezier bij Klap en heb ik mij kunnen bezighouden met een aantal interessante projecten.

Solliciteren, solliciteren en nog eens solliciteren...

In het kader van mijn opleiding Management, Economie en Recht diende ik een half jaar in het bedrijfsleven relevante werkervaring op te doen. Gezien de huidige economische crisis, was het enorm lastig om bij een leuk bedrijf aan de slag te gaan. Ik solliciteerde me helemaal suf, maar kreeg telkens - als drogreden - te horen dat ik te weinig werkervaring had. Veel afwijzingen verder, gaf een studiegenoot van mij dé tip om het eens bij het bedrijf Klap te proberen. Hij had namelijk ook zijn werkperiode daar ingevuld, veel geleerd en werkt daar nog steeds als parttimer.

Met de gedachte ´niet geschoten is altijd mis´, verstuurde ik mijn cv en motivatie naar Annelies, Personeelsadviseur bij Klap. Gelukkig ontving ik een snelle reactie en werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Goed gemotiveerd vertrok ik naar Klap. Er volgde een positief gesprek en werd enkele dagen later opgebeld met het fantastische nieuws: je bent het geworden! Mijn dag kon vervolgens, zoals je begrijpt, niet meer stuk.

Het begin van een nieuw avontuur

1 februari stond mijn eerste werkdag gepland. Altijd spannend natuurlijk! Die dag werd ik voornamelijk ingewerkt en voorgesteld aan iedereen. Wat mij toen al meteen opviel was de informele sfeer, wat op mij een enthousiasmerend effect had. Mijn eerste werkdag vloog werkelijk voorbij en ik had gelijk alweer zin in de volgende dag. Naarmate de tijd vorderde, kreeg ik ook meer taken en verantwoordelijkheden toebedeeld. Onder andere het project ´Werkenbijklap.nl´ diende ik in goede banen te leiden.

Project Werkenbijklap.nl

In week 2 van mijn werkperiode gingen we al van start met het project werkenbijklap.nl. Voordat we echt ´los´ konden gaan met dit project, diende ik allereerst een goed plan van aanpak op te stellen. In het begin was het voornamelijk zaak om de waarden en eisen van onze doelgroep met betrekking tot een wervingssite en het werken voor een organisatie in het algemeen in kaart te brengen. In een later stadium, toen we deze informatie hadden verzameld, konden we gaan kijken naar de vormgeving en teksten voor de wervingssite. Toen iedereen achter de uitwerking van deze onderdelen stond, konden we de puntjes op de i zetten en het project stapsgewijs verder afronden.

Tijdens dit uitdagende project werd ik ook goed begeleid door mijn leidinggevende, wat als resultaat de mooiste wervingssite van Nederland heeft opgeleverd! Althans, dat is mijn mening ;)

Conclusie

Kijkend naar de uitdagende taken die ik bij Klap toebedeeld kreeg, de goede sfeer onderling en het feit dat ik door mijn werkperiode bij Klap te hebben ingevuld al mijn competenties succesvol heb kunnen laten aftoetsen, kan ik op de titelvraag enkel het volgende antwoord geven: Ja, werken bij Klap is in mijn ogen zeer zeker een aanrader!